Stige Ø

Adresse: Østre Kanalvej 7, 5000 Odense

På Stige Ø i Odense bydes man velkommen af en overskuelig plan over området. Området byder på mange forskellige slags aktiviteter til forskellige niveaer af bevægelse.

Den 3.5 km asfalteret sti rundt i området giver mulighed for, at kørestolbrugere også kan komme ud og mærke vejret og blive sansestimuleret i det meget frodige og dyrerige område. 

Aktiviteterne på forhindringsbanen kan især bruges til at styrke og udvikle vestibulær og kinæstesi sansen. Den er derfor god i arbejdet med balance, styrke, fornemmelse af tryk i muskler gennem bevægelse på varieret underlag samt fornemmelse af retning, hastighed og motorisk koordination. 

 • Mini Golf

  Søpavilionens Mini Golf indbyder til spil hvor der kan leges med koncentration og præcision. Arbejde og udvikling af finmotorik og kinæstesi er muligt da det udfordrer koordination blandt andet mellem golfkølle og bold samt den kraft der skal lægges i skuddet.

 • CrossFit reb

  Cross Fit banen på Stige Ø byder på mange sjove aktiviteter som kan bruge på mange forskellige måder både til leg og til regulær træning.

  Rebene kan bruges til at styrke den kinæstetiske sans hvor man får mulighed for at mærke sig selv og skabe øget kropsfornemmelse.
  Reben kan også bruges til at arbejde med motorik og styrke.

 • Dæk Hulen

  Dækhule forhindringsbanen indbyder til stimulation af de taktile sanser idet kroppen berøring med dækkene.

  Når man bevæger sig gennem hulen bliver ens vestibulær sans også udfordret. Sandet under fødderne er også med til at stimulere denne sans samt den kinæstetiske sans - kropsfornemmelsen på underlaget.

  Maleriet på væggene stimulere synssansen med forskellige farver og linjer som er uforudsigelige.
  Det uforudsigelige og udefinerbare pirrer fantasien og inspirerer til nye tanker.

 • Sten Trappe

  Sten trappen er god for udviklingen af den motoriske og den vestibulære sans. Man bliver udfordret af det ujævne teksturer på stenene samt den stejle stigning.

 • Armgang

  Armgangsbanen kan bruges til at udfordre kinæstesi sansen. Det udfordrer koordination og styrke samtidig med at det giver en øget kropsfornemmelse at hænge i armene.

 • Over - og - Under

  På denne bane kan man lege med kropsfornemmelse og koordination. Man kan kravle over eller under barrerne og lave konkurrencer af forskellig art. Kun fantasien sætter grænser.

 • ZigZag

  ZigZag banen inspirerer til sidelæns løb og gang som udfordrer den motoriske koordination mellem højre og venstre. Denne bane er sjov som konkurrence element eller blot til leg.
  Kun fantasien sætter grænser.

 • Jorden er giftig

  Dækbanen i sandet er en sjov og udfordrende legebane til udvikling af vestibulær og kinæstesi sansen.

  Har en borger svært ved, at balancere eller svært ved at fornemme sig selv og sin egen krop kan man her blive udfordret i spring fra dæk til dæk eller i sansningen af de forskellige underlag.

 • Ribben

  Til de frygtløse, finder man ribben. Ribben er placeret på en stejl stråning hvor man kan kravle op i eget tempo. Aktiviteter på Ribben giver en god kropsfornemmelse da man bliver udfordret både kinæstetisk, mototisk og ikke mindst vestibulært. For at bestige Ribben kræves en vis kropkontrol men kan også bruge til at øve netop disse sanser uden at man behøver at kravle hele vejen op.

 • Plads til udfoldelse

  På toppen afStige Ø er der plads til udfoldelse. Der er opsat sjove redskaber som inviterer til leg og kropslig kreativitet. Det store grønne område er placeret nede i en vold hvilket giver en god fornemmelse af indesluttethed som kan være beroligende for mennesker med psykiske udfordringer. Der er mulighed for balanceleg, klatring på alle niveauer og højde udfordring på toppen af klatreskulpturen.

 • Klatre skulptur

  Klatreskulpturer er genial til udfordrende leg. Dens udjævne struktur kræver koordination og kan være god til træning af alle de kropslige sanser. Også både syns, høre og taktilsansen bliver her stimuleret. På toppen af skulpturen blæser vinden om ørerne og udsigten over området er fantastisk.

 • Leg og kropsfornemmelse

  Leg med din egen kropsfornemmelse og balance.

 • Grill muligheder

  Midt i et drømmeland af sanse stimulerende aktiviteter er der også mulighed for en rolig stund om grillen. Her kan alle samles. Der er mulighed for at dyrke det sociale og dele dagens oplevelser.

 • Løbe bane

  Den asfalterede sti på øen er udstyret med 100m mærker. Dette er en god motivation til lange gåture eller ligefrem til kørte løbekonkurrencer med brugergrupper som er lettere at motivere til korte løbedistancer. Underlaget er sikkert men stien er stadig snoet og man kan ikke undgå at få vind i håret og røde kinder.

 • Kælk hele året

  På bakkerne på Stige Ø er der lavet små kælkebakker på græstæpper. De er flytbare så man kan vælge sin ynglingsbakke. Kælkebakkerne inspirerer til leg og motion. Motion op af bakkerne og kropslig sansning ned. Fart, vind og kropsfornemmelse. Sjov og anderledes oplevelse for alle.

 • Endnu en mangfoldig bane til leg og oplevelser. Her er der fokuseret på forskellige former, teksturer og materialer. Hop fra de runde beton kugler til de grove firkantede kasser og videre til de rektangulære bokse lavet af træ. Teksturerne varierer i glathed alt efter vejret og er derfor aldrig ens. Balancen kan udfordres på de firkantede balance stænger slalom leg er muligt mellem de gule pæle.

 • På toppen af øen findes handicap venlige toilet faciliteter.

 • Vand til de tørstige

  Drikke mulighed på toppen af herlighederne.
  Eller mulighed for leg med følesansen på fødder og hænder.