Elmelundsskoven

Adresse: Elmelundsvej 6, 5200 Odense V

Elmelundsskoven ligger i bydelen Bolbro i Odense V. Elmelundsskoven er et kommunalt projekt i samarbejde med Vandcenter Syd og Naturstyrelsen. Skoven er blevet etableret som en del af et grundvandsbevarende projekt da skoven ligger placeret ovenpå et grundvandsreservoir.

Som en del af Elmelundsskoven har Borgerforeningen i bydelen Bolbro etableret et område til fri afbenyttelse. 

Området råder over en bålhytte som man kan låne gratis gennem Bolbro Lokalforum - https://lysningen.youcanbook.me/.

Udover bålhytten har pædagogstuderende fra UCL Odense i samarbejde med foreningen skabt forskellige rum til udendørsaktiviteter.

Der er blandt andet lavet et "Fortæller-træ" med inspiration til eventyrfortælling, en "HytteBy" med pileflettede hytter, Geo-catching muligheder og flere andre oplevelser.

Området står til rådighed for alle.

Vil man være sikker på, at have råderet over stedet kan man booke området via hjemmesiden i ovenstående link. Har man booket stedet, har man også førsteret hvis der skulle komme andre forbi. 

Området omkring Lysningen er ikke kørestolsvenligt da vejene er grusveje og stierne i skoven er snørklede og ujævne.  

 

 • Bål

  Midt i Lysningen finder man det naturlige samlingspunkt som består af et stort bålsted med siddepladser lavet af sten og store træstammer.

 • Fri Fantasi

  Leg i træhytten med den frie fantasi og kropsbevidsthed. Fordi at hytten er placeret over jorden med en rebstige som indgang, kommer alle af de sekundære sanser på arbejde. Det er den kinæstetiske, den vestibulære og den taktile sans. Den taktile bliver stimuleret idet de naturmaterialer hytten er bygget af, har anderledes struktur og overflade end det man er vandt til fra indekultur.

 • Geo-Catching

  I skoven kan du geocatche. Kombinér en tur i det fri med hverdagens teknologiske lege.

 • Hytteby

  Tag på opdagelse i Hytteby - en lille by af smukke organiske pilehuler i skoven.

 • Pilehuler

  Pilehuler i Elmelundsskoven.

 • Eventyr i det grønne

 • Balance Bane i skoven

  Gå på opdagelse i skoven og se om i kan finde Balance Banen. Banen er lavet i naturmaterialer som er bundet fra træ til træ, for at inspirere til leg med vestibulærsansen.

 • Hygge i det grønne

  De grønne omgivelser omkring hytten i Lysningen er ideel til en tur ud i det fri. Området er afgrænset dog med mulighed for at "forsvinde" ind i skoven eller på en gåtur langs Vandvejen.

 • Eventyr Træet

  Ved Eventyr Træet er der mulighed for en rolig stund med fordybelse i fantasien. Find på jeres eget eventyr, inspireret af pladerne på træet. Fordyb jer i fantasien i den lille eventyr hule i skoven.