Basal Stimulation

Basal Stimulation ® er et koncept udviklet af den tyske socialpædagog Professor Andreas Fröhlich. 
Konceptets holistiske tilgang til mennesket og kombinationen mellem den pædagogiske og den neurofysiologiske videnskab, giver relationen til det sansedepriverede menneske en mere individuel og fokuseret dimension.
 
Har mennesket for eksempel brug for en beroligende form for berøring? En bestemt type lejring? En individuel måde at høre musik på? Vibratorisk stimulation med en "vibrax"?
Alt dette for at kunne opleve sig selv og omverden. Mulighederne er mange.
 
Basal Stimulation bruges til sansedepriverede mennesker og tager udgangspunkt i at mennesket altid kan kommunikere, opfatte og udvikle sig i alle livssituationer. 
Den sociale relation er i fokus og giver nye perspektiver og handlemåder/muligheder. 

 

 • Gynge

  Ved at gynge får man stimuleret vestibulær sansen. Vestibulær stimulation styrker ligevægtssansen, 3-dimensionalitetsforståelse af egen krop, bedring af rum-og retningssans og velvære mm.

 • Vaskehandsker

  Kan bruges i forbindelse med kropsvask - guidet eller selvstændigt. Kan også bruges tørre til forskellige former for kropsberøringer: beroligende (i hårenes vokseretning på kroppen), oplivende (mod hårenes vokseretning på kroppen), udfoldende (med og mod hårenes vokseretning på kroppen i en glidende bevægelse fra højre side til venstre side af kroppen - fremmer bl. a. helhedsforståelsen af kroppen).

 • Vibrax-maskine

  Kan holdes mod underlaget og derved opleves kroppen via madras, kan holdes direkte på rørknoglerne - evt. med klæde viklet omkring for at mindske intensiteten. Kropsdybden opleves herved: giver hjernen information om kroppens beskaffenhed, krobsdybde, stilling, information om 3-dimensionalitet, velvære, m.m.
  Mindsker i høj grad behov for selvskadende eller spastisk egenstimulation.

 • Uro med spejle

  Taktil-haptisk stimulation, visuel stimulation og auditiv stimulation.

 • Stativ med klokker

  Taktil-haptisk stimulation, visuel stimulation og auditiv stimulation.

 • Bananpuder

  Kan bruges til mange forskellige slags lejringer - beroligende, omgrænsende, lejring på maven med overkrop henover puden, sidelejring m.m. Giver god stimulation, information om kropsgrænser i forhold til omverden, tryghed mm.