Hollufgård

Adresse: Hestehaven 201, 5220 Odense SØ

Hollufgård er en mere end 400 år gammel herregård, der ligger i det sydøstlige Odense. Parken, skoven og oldtidslandskabet omkring herregården er offentligt tilgængeligt, og her er meget at se og opleve. Den store park er et oplagt udflugtsmål, med sine mange skulpturer, blomsterbede og smukke natur. I området "Skovhaven" der er nyeligt anlagt, finder man mange duftende blomster, flotte planter og rislende bække. Der er også god mulighed for mange fine løbe- og gåture i skoven. 

Alle disse forskellige områder kalder på hele ens sanseapperart. Om det er lysten til at klatre i træer, dufte til blomster i "Skovhaven" eller bare at beundre og føle på alle de skulpturer der står i landskabet, det er helt op til en selv. Fantasien kan få frit spil i dette store og flotte offentlige uderum.

I forbindelse med Hollufgård ligger også Naturvækrstedet Hollufgård, som huser et stort værksted institutioner i Odense Kommune kan låne gratis. Dog skal man gennemgå et kurser for at få den "Gule gyldne nøgle" til værkstedet: http://www.odense.dk/borger/kultur-natur-og-fritid/parker-natur-og-udeliv/udeliv/naturvejledning/hollufgaard-vandmoelle

 • Skovhaven

  Med sin store florale diversitet, indbyder "Skovhaven" til nydelse af mange forskellige duftende blomster og sjældne træer og planter. Her vil øjet blive stimuleret af mange forskellige farver og former. Duftesansen kommer på arbejde hvis man har lyst til at dufte til blomster og den taktile sans vil kunne blive stimuleret ved at mærke på de mange forskellige strukturer planter og træer har.

 • Det rolige

  I ud kanten af skovhaven ned til søen, finder man mulighed for at nyde en medbragt madpakke. Hvis vejret og lysten er der til det, er bordet lavet til at man kan stille en engangsgrill på bordpladen. Så kan der ristes pølser eller skumfiduser.

 • Snegle Højen

  På sneglehøjen kan man få brugt styrken i sine ben og få pulsen op, når man skal op på toppen af bakken. I og med at højen snor sig rundt som et sneglehus, vil man for ikke at blive svimmel, bruge sin vestibulær sans sammen med sin kinæstetiske sans i og med at muskler og led bliver brugt. På toppen af bakken er der god udsigt over en del af parken med en masse kunststykker, så her er der god mulighed for at få brugt syns sansen.

 • Vandende Krydser

  Normalt siger man jo, at ens veje krydses, men i dette tilfælde er det faktisk vandene der krydses. Som det eneste sted på Fyn, kan man her opleve, at to åer krydser hinanden oven over hinanden. Ridslen fra vandet kan have en beroligende effekt på mennesker og det er derfor et oplagt sted, at holde pause på turen.

 • De store parker, indbyder til gåture rundt på de mange kilometer sti, igennem skove, over bække og åer, samt til at nyde nogle af de mere end 40 forskellige kunstværker der er placeret i naturen på vejen rundt i parken.

 • Kunst i landskabet

  På Hollufgård holder en række kunstnere til i atelier i området, hvilket gør området til en stor kunstudstilling i det fri. Kunsten og skulpturerne i landskabet er med til at styrke synssansen, taktil sansen og fantasien. Da kunst ses forskelligt fra menneske til menneske kan samtaler om disse skulpturer være med til at skabe sociale fællesskaber og spændende samtaler om kunsten.
  Svagtseende kan gå på opdagelse og lege med deres taktilsans i udforskningen af materialer, strukturer og former.